“Het bouwen mogelijk maken wordt steeds vaker belangrijker dan het bouwen zelf”. Deze quote was tien jaar geleden nog ondenkbaar binnen de branche, maar steeds vaker is omgevingsbewustheid essentieel om vertragingen en oplopende projectkosten te voorkomen. Hiervoor is bewustwording binnen de organisatie nodig ten aanzien van het project, de omgeving en de wisselwerking tussen beiden. De workshop ‘Omgeving in Uitvoering’ gaat je hierbij helpen!

De Workshop
Vooruit heeft een programma ontwikkeld om het omgevingsbewustzijn binnen projectteams te vergroten. De workshop zit boordevol herkenbare en praktijkgerichte cases, die gebaseerd zijn op de theorie achter omgevingsmanagement. Na het volgen van deze workshop kunnen deelnemers op eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan omgevingsmanagement, en is er meer draagvlak en minder weerstand vanuit de projectomgeving. Het resultaat is dat de uitvoering op tijd start, niet stagneert en er minder faalkosten optreden.

De Trainer
De trainer van deze workshop, Peter Mathlener, heeft ruime ervaring als hoofd werkvoorbereider in de voorbereiding en realisatie van complexe projecten binnen de infrastructuur, en is de laatste jaren werkzaam als omgevingsmanager. Binnen teams loopt hij er tegenaan dat mensen zich onvoldoende bewust zijn welke invloed de omgeving heeft op de voorbereiding en voortgang van projecten. Vaak stelt men zich reactief op en klaagt na een stillegging over bijvoorbeeld een bewoner die roet in het eten gooit of een vergunning die niet wordt verleend. Met een bewuste en proactieve houding kan juist het tegenovergestelde bereikt worden.

Voor wie?
Deze workshop is voor projectmedewerkers binnen de aannemerij, overheid en advies- en ingenieursbureaus, die betrokken zijn in de plan-, contract- en realisatiefase die meer inzicht willen hebben over de invloed van hun werk op de omgeving en handvatten willen krijgen om hiermee op een goede manier om te gaan. Deze workshop is nadrukkelijk niet voor omgevingsmanagers.

Duur
De workshop 'Omgeving in Uitvoering' duurt 1 dag.

Meer info
Meer weten of interesse in een workshop op maat? Neem contact op met Peter Mathlener of ons kantoor.

 

    AGENDA & INSCHRIJVEN      

 

peter mathlener ipcon profielfoto web

Peter Mathlener

+31 6 5287 0647
petermathlener