Bij de aanleg van een 380kV hoogspanningsverbinding in West-Brabant was sprake van veel weerstand en protest. Het succes van dergelijke ingrijpende projecten in de openbare ruimte staat of valt met de omgeving. De omgeving, daar waar het project daadwerkelijk wordt gerealiseerd, voelt zich vaak onvoldoende meegenomen in de plan- en besluitvorming, en wordt tijdens de realisatie onvoldoende gehoord als zij hun klachten uit of suggesties in wil brengen. Als de omgeving niet wordt meegenomen als gelijkwaardige stakeholder, kan de omgeving een harder knelpunt zijn dan bijvoorbeeld techniek, vergunningen of andere aspecten die doorgaans als harder worden ervaren. Marcel Stiefelhagen deelt zijn ervaringen in 'Van Vechten naar Samenwerken".

De Lezing/workshop
In de lezing/workshop "Van Vechten naar Samenwerken" neemt Marcel Stiefelhagen de deelnemers mee in zijn reis die begon met vechten en eindigde in een haast voorbeeldige samenwerking met tientallen actiegroepen, 18 gemeenten, 2 provincies, Tennet en het Ministerie van Economische Zaken. Het resultaat: een regionaal gedragen tracé dat in juli 2017 door toenmalig Minister Kamp werd overgenomen.

Deze lezing wordt, al dan niet aangevuld met een interactieve workshopcomponent, alleen op maat aangeboden op bijvoorbeeld uw personeelsbijeenkomst, seminar of netwerkbijeenkomst.

Duur en kosten
De duur van de lezing/workshop "Van Vechten naar Samenwerken" varieert afhankelijk van de inhoud: 1-2 uur.

Locatie en kosten zijn in overleg. 

Meer info
Meer weten of interesse in een training op maat? Neem contact op met Marcel Stiefelhagen of ons kantoor.

 

marcel stiefelhagen web

Marcel Stiefelhagen

+31 6 3734 3740
marcelstiefelhagen