Voor het werken in een IPM-team geldt het spreekwoord “oefening baart kunst”. Nu de traditionele rollen in het projectteam in toenemende mate worden vervangen door IPM-rollen bieden wij bestaande of toekomstige IPM-teams de kans om door middel van een simulatie spel te ervaren hoe het is om op deze manier samen te werken.

De training
In deze training leer je met je team op een interactieve manier samenwerken volgens het IPM-model, waarbij een projectmanager, technisch manager, omgevingsmanager, contractmanager en manager projectbeheersing samen werken aan een project. In het spel  zijn jullie verantwoordelijk voor de voorbereiding van een project in de civiele techniek. Tijdens de projectvoorbereiding krijgt het team te maken met alledaagse en minder alledaagse uitdagingen bij het projectmatig werken in een IPM-team. Tijdens het spel wordt duidelijk wie wat doet in welke rol.

  • De achtergrond van het IPM-model;
  • Voor- en nadelen van dit model;
  • IPM-rollen met hun taken en verantwoordelijkheden;
  • Projectrisico’s identificeren;
  • Beheersmaatregelen per rol;
  • Elkaar en elkaars handelswijze beter leren kennen in een informele sfeer.

De trainer
De training wordt gegeven door ervaren IPM-rolhouders die zowel werken aan de kant van de opdrachtgever (RWS, Provincie, gemeenten), als  aan de kant van de opdrachtnemer.

Voor wie?
Het IPM-spel  is bedoeld voor beginnende IPM-teams die kennis van en de samenwerking binnen  het IPM-model  willen verbeteren in een informele setting.

Duur
De training ‘IPM-model’ duurt 2 dagdelen.

Meer info
Meer weten of interesse in een training op maat? Neem contact op met Marcel Stiefelhagen of ons kantoor.

 

marcel stiefelhagen web

Marcel Stiefelhagen

+31 6 3734 3740
marcelstiefelhagen