Bij het werken met geïntegreerde contracten (UAV-gc 2005) heb je te maken met afwijkingen en wijzigingen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een afwijking en een wijziging? De termen worden veel door elkaar gebruikt en niet altijd op de goede manier. Afwijkingen en wijzigingen spelen een belangrijke rol in de projectbeheersing. Er mogen dus geen misverstanden over bestaan tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

De training
In deze training leer je op een praktische en interactieve manier om te gaan met afwijkingen en wijzigingen in de verschillende projectfasen. Je krijgt inzicht in het juridisch kader en de manier waarop je afwijkingen en wijzigingen effectief kunt registreren en communiceren. In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De verschillen tussen afwijkingen en wijzigingen;
  • Welke informatie neem je op bij het schrijven van correcte afwijkingen en wijzigingen?
  • De belangrijkste artikelen uit de UAV-gc 2005 met betrekking tot wijzigingen en de procedures die daarmee gepaard gaan;
  • Doorgronden van eigen correspondentie en die van de opdrachtgever ten aanzien van afwijkingen en wijzigingen zodanig dat afwijkingen en wijzigingen op juiste wijze gemeld en afgewikkeld worden en omissies tijdig gemeld en hersteld worden;
  • Signaleren trends in afwijkingen en hierop actie ondernemen, zodat structurele afwijkingen niet op andere projecten kunnen voorkomen.

De trainer
De training wordt gegeven door trainers die zowel ervaring hebben met het werken aan de kant van de opdrachtgever (RWS, Provincie, gemeenten), als aan de kant van opdrachtnemer (in de rol van projectmanager, technisch manager en contractmanager).

Voor wie?
De training ‘Afwijkingen en wijzigingen (VTW’s)’ is bedoeld voor mensen die werken met UAV-gc contracten in de bouw & infra.

Duur
De training ‘Afwijkingen en wijzigingen’ duurt 2 dagdelen. We werken met groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt

Meer info
Meer weten of interesse in een training op maat? Neem contact op met Marcel Stiefelhagen of ons kantoor.

 

marcel stiefelhagen web

Marcel Stiefelhagen

+31 6 3734 3740
marcelstiefelhagen